Alimente de origine minerală

Ce sunt alimentele?
Alimentele sunt produse în stare naturală sau prelucrată, care servesc ca hrană oamenilor. În funcţie de provenienţa lor, există: alimente de origine minerală, alimente de origine vegetală şi alimente de origine animală.

Alimentele de origine minerală
Apă şi sărea sunt considerate de origine minerală deoarece provin din scoarţă pământului.

Apa reprezintă cel cel mai important aliment, fără de care oamenii şi celelalte vieţuitoare nu pot trăi; ea poate fi consumată:
– în stare naturală (izvor, fântână);
– tratată (în instalaţii speciale).
Apa constituie materia primă în realizarea multor produse alimentare, în acest caz apa trebuie să fie potabilă, de foartă bună calitate.

* În corpul omenesc apa are un rol deosebit: la copii şi tineri apa reprezintă 60-70% din masă corporală iar la adulţi circa 60%. Pierderile mari de apă din organism pot duce la perturbări sau, uneori, la deces. Zilnic este necesar să bem cel puţin 2 litri de apă.

Sarea se găseşte în stare naturală în zăcăminte şi se extrage din saline. Sarea este un produs incolor, se topeşte uşor în apă şi absoarbe apa din atmosferă (se umezeşte). Sarea se foloseşte ca produs alimentar sub numele de „sare de bucătărie”.

Sarea se foloseşte pentru preparare la majoritatea produselor alimentare şi determină gustul şi aroma caracteristice acestora.

Alimente de origine minerală publicat: 2013-03-18T12:52:00+00:00, actualizat: 2016-03-22T13:41:48+00:00 by Gimnaziu.info

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *